tororis

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TORORIS kal. bised.

  • 1. Hedh e pres foshnjën nëpër duar për ta gëzuar dhe për ta ledhatuar, mbaj foshnjën në duar duke e tundur e duke e përkëdhelur hedh e pres diçka nëpër duar duke luajtur me të. Tororis djalin (vajzën). Tororis mollën.
  • 2. Vë foshnjën në gjumë duke i kënduar nina-nana e duke e përkundur.
  • 3. fig. E sorollat dikë kot; e zgjat a e zvarrit shumë një punë; e vonoj dikë duke e mbajtur me fjalë. I tororis punët. Mos e tororis!