tork

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TORK m.

  • 1. Dërrasë e madhe dhe e trashë në mullirin e vajtjet, që vihet mbi kanistrat e mbushura me ullinj dhe që shërben për t'i shtypur ata e për t'u nxjerrë vajin.
  • 2. Govatë për të shtypur rrush. Tork i madh ( i vogël). Vënë (shtypin) rrushin në tork.
  • 3. Trung druri i gërryer përbrenda që shërben për të mbajtur misër. E ruanin misrin në tork.