torfë

Nga Wiktionary

TORFË f.

  • Lëndë me ngjyrë të murrme në të zezë, që formohet nga kalbëzimi i vazhdueshëm i mbeturinave të bimëve e grumbullohet në shtresa të ngjeshura (zakonisht në këneta e në moçale) dhe që mund të përdoret si qymyr ose si pleh. Torfë e thatë. Shtresë torfe. Plehërimi me torfë. Grumbulluan torfën. Hodhën torfën në arë. Djegin torfën.