topografi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TOPOGRAFI f. gjeol.

  • Degë e gjeodezisë, që merret me përllogaritjet dhe me paraqitjen në shkallë të zvogëluar të sipërfaqes së tokës në rrafshe e në harta; përshkrimi e paraqitja e një vendi me relievin dhe me shtrirjen e tij. Topografia e një vendi. Topografia e qytetit (e fshatit).