topaz

Nga Wiktionary

TOPAZ m. min.

  • Mineral me ngjyra të ndryshme, me kristale të tejdukshme dhe të shkëlqyeshme, që përdoren si gurë të çmuar për unaza, për vathë, për gjerdanë etj.; gur i çmuar, zakonisht i verdhë, që nxirret nga ky mineral. Gurë topazi. Vathë topazi. Unazë me topaz. Gjerdan me topaze.