topanxhë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TOPANXHË f. vjet.

  • Armë brezi si revole, që mbushej nga gryka dhe që shkrepej me strall; kobure, pisqollë. Mbushi topanxhën. E qëlloi (e vrau) me topanxhë.
  • S'bëhet dora topanxhë fj. u.
  • a) çdo gjë a çdo punë do mjetet e saj;
  • b) është gjë e pamundur, është diçka që nuk mund të bëhet.