tollombaz

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TOLLOMBAZ m.

  • 1. Vegël muzikore si daulle, që përbëhet nga një kupë si gjysmërruzull prej metali a prej balte dhe nga një lëkurë e shtrirë përsipër, së cilës i bien me një rrip ose me të dy ja duart. I bie tollombazit. U ça tollombazi.
  • 2. përd. mb. fig. I trashë nga mendja, budalla.