tirandë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TIRANDË f. kryes.

  • Rripa, zakonisht prej llastiku, që kryqëzohen e kalojnë mbi supe, duke qenë të mbërthyer para e prapa në pantallona, në fund etj. dhe i mbajnë këto që të mos ulen; rripa zakonisht prej pëlhure në këmishët e brendshme të grave, të cilët kalojnë mbi supe. Pantallona (fund) me tiranda. Këmishë me tiranda. Mban tiranda.