tipologji

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TIPOLOGJI f. libr.

  • Klasifikimi i qenieve, sendeve, i gjuhëve dhe i dukurive të ndryshme sipas tipareve thelbësore të përbashkëta, ndarja e tyre në tipa. Tipologjia e gjuhëve. gjuh. Tipologjia e romanit. let.