tipike

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TIPIKE f. libr.

  • Dukuri e jetës që në shfaqjen e vet shpreh në mënyrë më të gjallë dhe të qartë vetitë e përgjithshme e më thelbësore të gjinisë ku bën pjesë; të qenët tipik. Tipikja e jetës sonë socialiste. Gjetja (zbulimi) i tipikes. Pasqyrimi i tipikes në letërsi.