tinar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TINAR m.

  • Voza e madhe druri, me fund të gjerë, që vjen duke u ngushtuar sipër dhe që shërben për të mbajtur djathë, gjizë, gjalpë etj., talër; kade. Tinari i djathit (i gjizës, i turshisë). Vë (shtie) në tinar.