tinëzar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TINËZAR mb.

  • 1. Që punon a që vepron fshehtas, pa e parë, pa e dëgjuara pa e ditur njeri dhe që ka qëllime të këqija, që vepron prapa shpine, fsheharak. Njeri tinëzar.
  • 2. Që bëhet fshehtas dhe me synim të keq, që fsheh një qëllim të keq. Punë tinëzare. Shikim (vështrim) tinëzar. Fjalë tinëzare. Me qëllime tinëzare.
  • 3. Përd. em. sipas kuptimit 1 të mbiemrit. Është tinëzar i madh.