timonier

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TIMONIER m.

  • 1. Ai që rri në timonin e anijes dhe e drejton atë për lundrim; ai që punon në timon.
  • 2. fig. libr. Ai që mban një drejtim të caktuar, ai që drejton dikë a diçka; drejtues. udhëheqës. Timonieri ynë.