thyesim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

THYESIM m. spec.

  • 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljeve THYESOJ, THYESOHET. Shtyllat e thyesimit.
  • 2. Pjesë e një përzierjeje të lëngët, që veçohet duke e ngrohur ose duke e nxehur. Thyesime të lëngëta. Thyesimet zbresin në fund të enës.