thurak

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

THURAK m. hist.

  • Këmishë e gjatë, e thurur si rrjetë me rripa a me fije të trasha prej metali, që e vishnin luftëtarët në kohë të vjetra për t'u mbrojtur nga armët e ftohta; parzmore e thurur. Pëqiri i thurakut pjesa e thurakut që mbronte pëqinë dhe kofshët.