thundërmushkë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

THUNDËRMUSHKË f. bot.

  • Bimë barishtore shumëvjeçare, më kërcell të mbuluar me push të hollë, me gjethe të dhëmbëzuara, të ngjashme me gjurmën që lë thundra e mushkës, me lule të verdha, të mbledhura në majë të kërcellit, e cila rritet në vende me lagështi dhe përdoret në mjekësi.