thjeshtim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

THJESHTIM m.

  • 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve, të foljeve THJESHTOJ, THJESHTOHET. Thjeshtimi i programeve (i teksteve). Thjeshtimi i organikave. Thjeshtimi i shprehjeve (i thyesave). mat. U bënë një sërë thjeshtimesh.
  • 2. Thjeshtëzim.