thjerrëz

Nga Wiktionary

THJERRËZ f.

  • 1. bot. Bimë bishtajore njëvjeçare, me lule të vogla e të bardheme dhe me bishtajë të shkurtër; kokrrat e kësaj bime, të vogla, e të shtypura me dy faqe të mysëta dhe me buzë të holla, që përdoren për ushqim. Thjerrëza të mëdha (të vogla, të kuqe). Thjerrëza të thata. Një pjatë thjerrëza. Supë me thjerrëza.
  • 2. fiz. shih THJERR/Ë,~A 2.