thithak

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

THITHAK m.

  • 1. bot. Filiza, lastarë a degë shumë të holla anësore, që dalin në sytha të pemëve ose në nyje të bimëve dhe që rriten duke thithur ushqimin nga pemët a nga bimët ku mbijnë. Thithak parazitarë. Kanë dalë thithakë. Lëshon thithakë. Presin (pastrojnë, heqin) thithakët.
  • 2. zool. Thimthi i kandrrave. Thithaku i bletës.