therur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

THERUR mb.

  • Që i është prerë koka zakonisht për t'i ngrënë mishin (për bagëtitë e për shpendët). Qengj (ka, viç, derr, gjel) i therur. Pulë (patë, lopë) e therur. Mish i therur mishi i bagëtive ose i shpendëve që janë therur dhe u janë hequr të përbrendshmet. Peshë e therur pesha e mishit të bagëtive ose të shpendëve, që janë therur e u janë hequr të përbrendshmet, lëkura, pendët etj.