therorizohem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

THERORIZOHEM vetv. libr.

  • 1. Nuk kursej as jetën për një çështje të madhe, për një qëllim të lartë, për atdhe etj.; mundohem dhe duroj vështirësi të mëdha për hir të një qëllimi të lartë; bëhem theror, flijohem, sakrifikohem. U therorizua për liri (për atdhe). Therorizohet për popullin.
  • 2. Pës. e THERORIZOJ.