Jump to content

thelbësor

Nga Wiktionary

THELBËSOR mb.

  • Që lidhet me anën e brendshme më të domosdoshme dhe më të qëndrueshme të sendeve ose të dukurive, që ka të bëjë me brendinë e diçkaje; që lidhet me pjesën më kryesore dhe më qenësishme të diçkaje, që i përket thelbit të diçkaje; i qenësishëm; kryesor. Çështje thelbësore. Karakteristikë (veçori) thelbësore. Tipar thelbësor. Dallim (ndryshim) thelbësor. Ana thelbësore. Ka rëndësi thelbësore. Është thelbësore.