thërroke

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

THËRROKE' f. vet. bot.

  • Familje bimësh që rriten si shkurre si gjysmëshkurre, si drurë të vegjël a si barëra pothuaj në të gjithë botën, e sidomos në vendet e ngrohta (si xerxelet etj.) dhe që përmbajnë në lëngun e lëvares lëndë helmuese, e cila përdoret zakonisht në mjekësi. Familja e thërrokeve.