terpentinë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TERPENTINË f.

  • Lëng pa ngjyrë, i tejdukshëm e i avullueshëm, me erë karakteristike të ngjashme me atë të pishës, që nxirret nga rrëshira e disa drurëve dhe që përdoret për pastrimin e njollave, në mjekësi, në kimi e sidomos për përgatitjen e bojërave të ndryshme.