termobërthamor

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TERMOBËRTHAMOR mb.

  • 1. Që lidhet me shndërrimin e bërthamës së hidrogjenit në bërthama të elementeve më të rënda në një temperaturë shumë të lartë dhe që shoqërohet me çlirimin e një sasie të madhe energjie. Reaksion termobërthamor. Shpërthim termobërthamor.
  • 2. Që vepron në bazë të reaksioneve bërthamore; që bëhet me armë me shpërthim bërthamor. Armë (bomba) termobërthamore. Luftë termobërthamore.