terminus ante quem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Etimologjia[redaktoni]

Nga latinishtja terminus ("kufi", "limit"), ante ("përpara") dhe quem ("të cilin"), akuzativi i quī (“çfarë”). Që do të thotë "limit/kufiri përpara të cilit"

Emër[redaktoni]

terminus ante quem

  • Data para të cilës një dokument mund të jetë shkruar (Koha përpara se të shkruhej dokumenti historik)
  • Data përpara të cilës një artefaktë arkeologjik mund të jetë depoyituar (Koha përpara se të depozitohej artefakti arkeologjikë)

Shiko edhe[redaktoni]