terjaqi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TERJAQI m. bised.

  • Njeri që është mësuar të pijë me rregull raki, verë, kafe, duhan etj., që e njeh mirë cilësinë e tyre dhe di t'i zgjedhë e t'i shijojë; njeri i dhënë shumë pas tyre. Terjaqi i madh (i vjetër). Terjaqi i rakisë. Terjaqi duhani. Terjaqi pas kafesë. Terjaqi për verë. Kafe për terjaqinj kafe shumë e mirë. S'jam terjaqi. E pi si terjaqi.