terapi

Nga Wiktionary

TERAPI f. mjek.

  • Mjekimi i sëmundjeve të brendshme vetëm me barna ose me mënyra të tjera pa operacion; degë e mjekësisë që merret me studimin dhe me përdorimin e këtij mjekimi. Terapi shkencore. Terapia fizike metodë shkencore shërimi a mjekimi, në të cilën përdoren lloje të ndryshme të energjisë fizike, si energjia elektrike, termike, mekanike, e dritës etj. Filloi terapinë.