teologji

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TEOLOGJI f.

  • Tërësia e mësimeve skolastike fetare për zotin, për hyjnitë dhe për historinë e një feje, tërësia e dogmave të kësaj feje; degë që merret me studimin e këtyre dogmave. Shkëputja e shkencave nga teologjia. Studionte teologji.