teodolit

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TEODOLIT m. spec.

  • Vegël e posaçme, e pajisur me dylbi, që përdoret në gjeodezi, në astronomi, në artileri dhe në aviacion për të matur këndet. Mat me teodolit.