tendencioz

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TENDENCIOZ mb.

  • 1. libr. Që ka prirjen të veprojë a të sillet në një mënyrë të caktuar, që ndjek me paramendim një drejtim sipas pikëpamjeve e synimeve të tij, që bën diçka me tendencë; që bëhet me synim a me qëllim të caktuar, që është i njëanshëm. Politikë tendencioze. Veprim (qëndrim) tendencioz. Sjellje tendencioze. Pyetje tendencioze. Lajm tendencioz. Gazetë tendencioze.
  • 2. art. Që përçohet nga ideja ku do të të shpjerë autori i një vepre artistike, që përmban një tendencë të caktuar të autorit sipas gjendjes klasore dhe ideologjisë së tij. Karakteri tendencioz i veprës. Frymë tendencioze.