tematikë

Nga Wiktionary

TEMATIKË f.

  • Tërësia e temave dhe e çështjeve, të cilat shtrohen, pasqyrohen, studiohen, shqyrtohen ose zgjidhen në një plan a program pune, në një vepër, në një mbledhje, në një bisedë, në një shkrim etj. Tematikë e larmishme (e shëndoshë). Tematika e studimeve (e mësimeve, e poezisë). Hartimi i tematikës. Përcaktuan tematikën. E aktualizuan tematikën.