telish

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TELISH I m.

  • Tërësia e fijeve të holla prej argjendi ose prej ari për punime argjendarie; punim i hollë a i imët me këto fije. Figurë prej telishi. Zbukuruar(punuar) me telish.

TELISH II m. bot.

  • Bimë shumëvjeçare, me kërcej të dendur, me rrënjë të holla e me shumë gjethe në fund, që rritet në kullota e në livadhe dimërore, lulëzon nga maji në korrik dhe shërben si ushqim për bagëtinë.