televizor

Nga Wiktionary

TELEVIZOR m.

  • Aparat i posaçëm që ka ekran e punon me rrymë elektrike e me antenë, që ka edhe pajisjet e radios për zërin dhe që shërben për të dhënë pamje e figura të ndryshme. Televizor bardhezi (me ngjyra). Televizor me gjysmë-përçues. Ekrani i televizorit. Antena (llambat) e televizorit. E pamë në televizor.