teleskop

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TELESKOP m.

  • Vegël e posaçme, me thjerrëza të mëdha e me pasqyra, që zmadhon shumë dhe që shërben për të këqyrur trupat qiellorë e për të bërë vëzhgime të ndryshme astronomike. Teleskop me pasqyrë. Shihet me teleskop.