telekomandoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TELEKOMANDOJ kal. spec.

  • E drejtoj a e komandoj që nga larg me anë të mjeteve dhe të aparateve të posaçme, me anë të sinjaleve të caktuara etj. Telekomandon lokomotivën (traktorin, vinçin, aeroplanin, raketën).