telegraf

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TELEGRAF m.

  • 1. Lloj i ndërlidhjes me rrymë elektrike ose me radio, për të dhënë njoftime të shpejta nga një vend në një vend tjetër të largët me anën e sinjaleve të posaçme; aparati dhe pajisjet e tjera, që shërbejnë për këtë lloj ndërlidhjeje. Telegraf pa tel. Tela telegrafi. Stacion telegrafi. U lidh me telegraf.
  • 2. Institucion që bën këtë ndërlidhje; ndërtesa e këtij institucioni. Zyra e telegrafit. Punon në telegraf.