telatinë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TELATINË f.

  • 1. Lëkurë e mirë, zakonisht lëkurë viçi, e përpunuar, e ndritur dhe e butë, që përdoret për këpucë, për çizme etj. Këpucë (çizme) telatinë. Prodhime të ndryshme telatinë.
  • 2. vjet. Lëkurë e kuqe e me vija, që përdorej për pjesët e sipërme të opingave. Opinga telatinë.