teknokraci

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TEKNOKRACI f.

  • 1. Mënyrë borgjeze e të menduarit, e drejtimit dhe e veprimit, që vë shkencën e teknikën mbi gjithçka, fetishizon rolin e inteligjencies teknike, të specialistëve e të anës teknike të punëve në zhvillimin ekonomik e shoqëror dhe nuk përfill rolin e veprimtarisë politike, nënvlerëson rolin e masave punonjëse etj. Lufta kundër teknokracisë. Godet (lufton) teknokracinë.
  • 2. përmb. Tërësia e teknokratëve, teknokratët. Pushteti i monopoleve dhe i teknokracisë. Në duart e teknokracisë.