tango

Nga Wiktionary

TANGO f.

  • Pjesë muzikore e lehtë, me ritëm të ngadalshëm; vallëzimi sipas këtij ritmi, gjatë të cilit çiftet që vallëzojnë, bëjnë një hap në njërën anë dhe dy nga ana tjetër. Tango e lehtë. Vallëzoj (kërcej) një tango.