tallash

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TALLASH m.

  • Ashklat e vogla dhe pluhuri që dalin nga druri a nga një lëndë tjetër kur e sharrojmë, kur e zdrugojmë etj., copërat që bien gjatë sharrimit, gjatë zdrugimit a gjatë prerjes së drurit a të një lënde tjetër. Tallash i trashë (i hollë, i imët). Tallash druri (hekuri, bakri). Shtresë tallashi. Shfrytëzim i tallasheve. Dërrasë prej tallashi.