tall

Nga Wiktionary

TALL kal.

  • 1. E vë në lojë dikë a diçka, them për të fjalë fyese dhe me qesëndi, e marr nëpër gojë që të qeshin të tjerët me të, e përqesh; bëj shaka të rënda e fyese me dikë. Tall të tjerët. E tall bota. E talli rëndë (keq).
  • 2. E gënjej dikë me fjalë, e mbaj me shpresa e me premtime, e vë në gjumë; e sjell vërdallë, tallem me dikë. E talli gjatë. Kërkon ta tallë.