talk

Nga Wiktionary

TALK m.

  • Mineral i butë e shtresa-shtresa, në ngjyrë të bardhë ose si në të gjelbër dhe me shkëlqim si të fildishit, që përdoret zakonisht në trajtë pluhuri në teknikë e në mjekësi. Minerali i talkut. Shtresë (gurë, pluhur) talku. E bëri me talk.