taketuke

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TAKETUKE f.

  • Enë e vogël në trajta të ndryshme, që shërben për të lënë në të bishtat e cigareve dhe për të shkundur hirin e duhanit. Taketuke duhani. Taketuke qelqi (balte, metali, porcelani). Zbraz (pastroj) taketuken. Shuaj cigaren në taketuke. Shkund hirin në taketuke.