tërësisht

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TËRËSISHT ndajf.

  • 1. Në mënyrë të plotë a tërësore, duke e marrë të gjithë, plotësisht, krejt; pa asnjë përjashtim. Tërësisht dhe pjesërisht. Zhvillohet tërësisht. E trajtoi çështjen tërësisht. I plotësoi tërësisht detyrat. I miratuan tërësisht vendimet.
  • 2. Kryekëput, me gjithçka, plotësisht, krejt. Iu kushtua tërësisht punës. Është dhënë tërësisht pas studimeve (pas muzikës, pas pikturës). Përqendrohem tërësisht.