syrgjynos

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SYRGJYNOS kal., bised., vjet.

  • 1. E dërgoj me dhunë dikë në një vend të largët dhe e detyroj të qëndrojë atje për një kohë të caktuar; internoj në një vend të largët. I syrgjynosnin në Anadoll atdhetarët.
  • 2. fig. E detyroj dikë të mërgojë jashtë atdheut.