synet

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

SYNET m. vjet.

  • Prerje e lafshës së organit mashkullor të fëmijëve sipas paragjykimeve fetare të myslimanëve dhe të hebrenjve; të përgjakurit, rreth-prerje. I bënin synet fëmijët me berberë.