suxhuk

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SUXHUK m. gjell.

  • 1. Zorrë bagëtish të imëta të mbushura me mish të grirë, me mëlçi të grira e me erëza dhe të ndara në copa të vogla që hahen zakonisht të pjekura ose të skuqura, kole. Suxhuk i tymosur. Poqi (skuqi) një suxhuk. Bënë suxhukë për dimër.
  • 2. Llokum në trajtë të rrumbullakët e i mbushur me arra.