sutë

Nga Wiktionary

SUTË f. zool.

  • 1. Femra e drerit, drenushë. Sutë e plagosur. E shkathët (e hajthme) si sutë mali.
  • 2. fig. Vajzë e hijshme dhe e shkathët; vajzë e urtë, e butë. Një sutë shtathedhur.
  • 3. Figurë e përrallave popullore, që përfytyrohej me trup si të lopës.