superfuqi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SUPERFUQI f.

  • Shtet me fuqi të madhe ekonomike e ushtarake, që përpiqet të vendosë sundimin në gjithë botën nëpërmjet agresionit, ndërhyrjes politike, ekonomike, kulturore etj. në vendet e tjera dhe nëpërmjet shtypjes e grabitjes së popujve. Superfuqi atomike. Bashkëpunimi kundërrevolucionar midis dy superfuqive. Lufta e popujve kundër politikës hegjemoniste të superfuqive. Përpiqet (synon) të bëhet superfuqi.